• +31(0)853013966 Voor al uw vragen en grotere bestellingen
  • Gratis verzending boven €100,-
  • Duurzaam en verantwoord
  • +31(0)853013966 Voor al uw vragen en grotere bestellingen
  • Gratis verzending boven €100,-
  • Duurzaam en verantwoord

Over

Lollibugzz is een klein bedrijf dat gespecialiseerd is in het vervaardigen van insecten lolly's. Door deze lolly's kunnen kinderen (maar zeer ook zeker volwassenen) op een speelse manier wennen aan het eten van insecten. In Europa is het eten van insecten nog steeds een beetje raar, maar wist je dat in ruim 100 landen insecten al gewoon op het menu staan?! Het grappige is: ook jij eet al insecten (onbewust weliswaar). Maar liefst een halve kilo per jaar!

Insecten eten is niet zo gek en eng als je denkt. Insecten zijn namelijk een goede, gezonde en duurzame bron van eiwitten:

1. Het eten van insectenvlees is even voedzaam als ander dierlijk vlees en bevat vergelijkbare hoeveelheden aan mineralen, eiwitten en vitaminen.

2. Insecten hebben een betere vleesconversie van voedsel in vlees: 10 kg voer levert slechts 1 kg rundvlees maar insecten zetten 10 kg om tot wel 9 kg insectenvlees.

3. Insecten eten in plaats van het eten van vlees zorgt voor minder overdracht van virussen. Varkens bijvoorbeeld, lijken genetisch zo sterk op ons dat ziekten van varkens makkelijk overkomen op mensen.

4. Insecten minder mest produceren en minder CO2 en andere broeikasgassen uitstoten. Ook verbruiken ze tot wel 1000x minder water en nemen ze minder ruimte in.

Al met al een super manier om mensen gewend te laten raken aan het eten van insecten en bewust te maken van de duurzaamheid hiervan.